Asukastalo Hannassa nostettiin Pride lippu salkoon.

Helsingin kaupunki on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassaan läpileikkaavasti. Kaupunki on laatinut henkilöstön ja palvelujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat, joissa on lukuisia konkreettisia toimenpiteitä ihmisoikeusperustaisemman kaupungin kehittämiseksi. 

Progressiivinen Pride-lippu tekee vähemmistöt vähemmistössä näkyväksi

Helsinki otti ensimmäisenä julkisena tahona Suomessa näkyvästi käyttöön progressiivisen Pride-lipun, joka tuo esille vähemmistöt vähemmistössä. Myös Helsinki Pride -ihmisoikeustapahtuman järjestäjä eli Helsinki Pride -yhteisö käyttää toiminnassaan uutta lippua sateenkaarilipun ohella.

Progressiivisella Pride -lipulla kaupunki haluaa osoittaa olevansa sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kokonaisvaltaisesti siten että kukaan ei jää pois kehityksestä. Tulevaisuudessa lipun voi nähdä käytössä Helsingin kaupungin eri palveluissa sateenkaari Pride-lipun ohella.

Vuonna 2017 Philadelphian kaupunki lisäsi sateenkaarilippuun ruskean ja mustan raidan. Se oli julkilausuma ruskeiden ja mustien lhbtiq-ihmisten puolesta ja rasismia vastaan. Vuonna 2018 Daniel Quasar teki uuden version Philadelphian Pride-lipusta, johon lisättiin translipun värit. Progressiivinen Pride-lippu on hiljalleen yleistynyt laajempaan käyttöön. Sen käyttöönottoa ovat vauhdittaneet kevään 2020 maailmanlaajuiset rasisminvastaiset ja Black Lives Matter -mielenosoitukset.

Edellinen artikkeliHSL-liikenne Hannaan..
Seuraava artikkeliTervetuloa keskustelemaan Alppitalon tulevaisuudesta