Alppiharjun kotikaupunkipolku julkaistu

Alppila Seura julkaisi Alppiharjun monipuolisen kotikaupunkipolun

Kotikaupunkipolku on kartalle merkitty kävelyreitti, joka esittelee kulkijalleen Alppilan ja Harjun mielenkiintoisia paikkoja: niiden historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria, rakennusperintöä ja henkilöhahmoja. Kotikaupunkipolku soveltuu niin uusille asukkaille kuin vanhoillekin, kaupunginosassa töissä käyville, turisteille ja tutkimusretkeilijöille tai vaikka uusille naapureille. Yhteinen ymmärrys kotikulmista luo pohjaa myös yhteisöllisyydelle ja vaikuttamiselle päätöksentekoon.

Alppiharjun kotikaupunkipolulla on 37 kohdetta, joita täydentää seitsemän tietolaatikkoa. Käveltävää reittiä on kartalla noin 6 km sekä lisäksi oiko- ja lisäpolkuja. Aineisto pyritään julkaisemaan jatkossa myös painettuna vihkona.

Kohteiden esittelyt perustuvat Kallion Kävelyfestivaalin laajaan aineistoon ja muuhun kirjallisuuteen. Lisäksi on haastateltu eri alojen asiantuntijoita. Tekstin ovat toimittaneet Juhani Styrman ja Pauli Saloranta, Alppila Seuran asettaman työryhmän ohjauksessa. Hanketta tuki apurahalla Uudenmaan Kulttuurirahasto.

Voit ladata kartan ja kohdetekstit koneellesi tai mobiililaitteellesi oheisista liitteistä. Hyviä kävelyretkiä Alppiharjuun!

Helsingin kaupunginosissa on nyt 45 kotikaupunkipolkua, joilla on yhteensä 1 190 eri alojen mielenkiintoista kohdetta.

Lisätiedot kotikaupunkipoluista:
Pauli Saloranta
050 568 6185
www.kotikaupunkipolut.fi

 

LINKIT:

Alppiharjun kotikaupunkipolun kohteet

Kotikaupunkipolun kartta 

 

Alppila kotikaupunkipolku kartta

 

 

 

 

Edellinen artikkeliRunoja Hannassa 19.12. – ”Joulua odotellessa”
Seuraava artikkeliHannan Taideryhmä tammikuussa