Lauantaikahvilan toiminta asukastalo Hannassa päättyy 19.11.2022. Hanna kiittää yhteistyöstä Hety.ry.tä

Helsingin Työkanava HeTy ry:n toiminta päättyy 24.11.2022.

Vuodesta 1993 toiminut yhdistys on tarjonnut työttömille työkokeilupaikkoja, palkkatukitöitä ja ICT-koulutusta. Kävijöiden Hetynä tuntema yhdistys (aiemmalta nimeltään Helsingin työttömät HeTy ry) on toiminut monelle tärkeänä yhteisönä, voimauttajana ja uuden suunnan antajana. Sen läpi on vuosien varrella virrannut tuhansia työttömiä, joista monet ovat työkokeilu- tai palkkatukijakson jälkeen työllistyneet tai löytäneet koulutuspaikan. Yhteensä tuhannet henkilöt ovat suorittaneet Hetyssä TIEKEn lisensoimia tietokoneen käyttäjän @-, A- ja AB-ajokortteja. Verkkosivu-, kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien kursseja on järjestetty edistyneemmille.

HeTy ry on lisäksi järjestänyt oppilaitoksille työharjoittelupaikkoja, tehnyt yhteistyötä RISE:n kanssa ja jakanut tilojaan monen maahanmuuttajajärjestön kanssa. HeTyssä on järjestetty sosiaalineuvontaa; uraohjausta; ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin asioihin, terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyviä asiantuntijaluentoja ja keskustelutilaisuuksia; suomen kielen kursseja maahanmuuttajille; liikuntamahdollisuuksia; harrastusryhmiä sekä luonto- ja kulttuuriretkiä.

Hetyssä on ollut mahdollisuus käyttää tietokoneita, Internetiä ja tulostaa. Siellä on tarjottu edullista lounasta, ilmaista aamupuuroa ja jaettu leipää. HeTyllä on myös oma 2500 niteen kirjasto ja yhdistyksen tiloissa on ollut mahdollisuus lukea useita sanomalehtiä.

HeTy on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, mutta se on tehnyt laaja-alaisesti yhteistyötä monenlaisten järjestöjen, hankkeiden ja toimijoiden, puolueiden ja seurakuntien kanssa, ja järjestänyt muun muassa vaalien alla omia vaalitenttejä. SPR on käynyt vuosia mittaamassa työttömiltä verenpainetta ja sokeriarvoja. Helsingin Työkanava HeTy ry on Uudenmaan Työttömien yhdistysten aluejärjestö – UUTTA ry:n ja valtakunnallisen Työttömien Keskusjärjestö ry:n jäsen.

HeTy kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan.

Edellinen artikkeliOmpelupaja ja verhoilupaja Hannassa.
Seuraava artikkeliAsukastalo Hannassa nostettiin Pride lippu salkoon.